Amazon Music a dezvăluit care au fost cele mai căutate versuri în 2017, prin intermediul asistentului vocal Alexa

Miercuri (8 noiembrie), Amazon Music a lansat Top 25 Country Lyrics Chart pentru a arăta versurile cele mai solicitate ale genului country in 2017 prin Alexa.

Ce este Alexa?

Alexa este un asistent vocal virtual dezvoltat de Amazon, ce și-a făcut debutul în noiembrie 2014 pe boxa Echo cu care poți vorbi pentru a-i da diverse comenzi legate de aparatele din casa. Echo și-a găsit peste 5 mlioane de clienți în SUA, iar Alexa s-a dovedit extrem de utilă și pentru cei care doreau să asculte muzica sau doreau să afle rapid, printr-o simpla comandă vocală, cele mai importante știri ale zilei.

Deși Alexa este departe de perfecțiune, succesul avut de Echo în rândul publicului din SUA a determinat zeci de companii să integreze Alexa în produsele sale, astfel încât ele să poată fi controlate prin voce. Multe zeci de companii au adus Alexa în prim-plan, de la mașinile de spălat Whirlpool, până la autoturismele Ford și Volkswagen.

Unul dintre principiile fundamentale ale muzicii country este povestea din spatele piesei, povestea pe care o spun versurile.

Luke Combs se află pe primul loc cu single-ul său “Hurricane”, urmat, printre altele, de piesa “This One’s for the Girls” de către Martina McBride, “Imnul Road Dirt” al lui Jason Aldean și “Picture to Burn” de Taylor Swift. Mai multi artisti legendari sunt prezenti in acest top, cum ar fi David Allen Coe si, desigur, Johnny Cash (” Ring of Fire “,” Folsom Prison Blues “).

În unele cazuri, fanii au decis că pot veni cu nume mai bune decât titlurile oficiale ale cântecelor. Zac Brown Band “Chicken Fried” a fost redenumita de catre fani “Cold beer on a Friday night”, iar “Body Like a Back Road” al lui Sam Hunt s-a transformat în “conducerea cu ochii închiși”.

Cei de la Amazon Music transformat acest top al celor mai căutate versuri în 2017 pentru genul muzical country, într-un playlist muzical pe care îl puteți asculta mai jos:

Sursa: billboard.com