Campania de Informare 2010 – “Muzica utilizata in comunicarea publica necesita licenta”

UPFR a inceput o ampla campanie de informare a utilizatorilor din România despre cadrul legislativ care asigura respectarea drepturilor de autor si conexe in muzica. Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania aduce la cunostinta societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate ca folosirea muzicii in spatiile publice necesita licenta de utilizare, conform Legii Nr.8/1996 si a metodologiei de aplicare a acesteia.

Mesajul UPFR se adreseaza unitatilor hoteliere, restaurantelor, unitatilor comerciale, supermarket-urilor, cabinetelor medicale, saloanelor cosmetice, organizatorilor de spectacole, transportatorilor, persoanelor fizice autorizate si oricaror unitati economice care folosesc muzica in spatii publice.

Campania de informare desfasurata de Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania are ca instrumente de informare atât materiale tiparite, cat si o serie de conferinte de presa organizate pe teritoriul Romaniei, în marile centre de afaceri: Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Constanta, Brasov, Iasi.