Comunicarea veniturilor obtinute din sursa digital pentru anul 2017

In atentia Producatorilor de Fonograme,

Avand in vedere Hotararea nr. 10 conform documentului de Decizii AGA inregistrat cu numarul 5212/29.03.2018, UPFR solicită comunicarea veniturilor obtinute din sursa digital pentru anul 2017, pana la data de 10.09.2018.

Informatiile pe care vi le solicitam despre veniturile realizate in 2017 din vanzarile din sursa digital trebuie sa fie raportate in format excel, intr-o forma tabelara, conform modelului de mai jos:

 

Nr.
Crt.

Nume fonograma

Nume artist

Venitul realizat in 2017

Sursa generarii venitului

Gen

1

2

3

4

5

6

unde:

2 –  Numele fonogramei trebuie sa fie la fel cu cel declarat in repertoriul depus la UPFR (in cazul colajelor se trece fiecare fonograma din colaj)
3 – Numele artistului trebuie sa fie la fel cu cel declarat in repertoriul depus la UPFR (in cazul colajelor se trece numele artistului corespunzator fiecarei fonograma din colaj)
4 – Venitul realizat exprimat in lei fara TVA; in cazul fonogramei care intra in colaj se va trece venitul rezultat din valoarea care corespunde colajului impartit in mod egal la numarul de piese care intra in colaj.
5 – Sursa generarii venitului realizat (3 tipuri de categorii):

  • categ.1 – download (din sursele care ofera astfel de servicii, gen iTunes, Spotify, etc.)
  • categ.2 – streaming on demand fara plata unui abonament din partea consumatorilor finali (ex.: Youtube)
  • categ.3 – streaming on demand cu plata unui abonament din partea consumatorilor finali (ex.: Spotify, iTunes, Deezer, Zonga, etc.)

6 – Genul fonogramei (pop- rock-clasic –etc. sau  petrecere-folclor-manele); de preferat sa fie raportate in tabele separate, pe genuri: intr-un tabel sa fie raportate veniturile fonogramelor de genul pop-rock-clasic –etc. si in alt tabel sa fie raportate veniturile fonogramelor de genul petrecere-folclor-manele.

Venitul realizat in anul 2017 pe fiecare fonograma poate fi comunicat:

  • Ori  mentionand sursa directa, urmand ca UPFR sa cumuleze venitul pe cele 3 categorii pentru fiecare fonograma;
  • Ori ca si venit cumulat pe fiecare categorie (daca le aveti astfel centralizate in situatiile contabile).

In cazul in care nu vom primi nicio declaratie din partea societatii dumneavoastra pana la data de 10.09.2018, se considera ca nu ati avut vanzari din sursa digital pe parcursul anului 2017.

Mentionam ca aceste date sunt necesare in vederea imbunatatirii criteriilor de repartitie din sursele comunicare publica (ambiental) si copie privata.

 

In urma strangerii datelor din partea tuturor producatorilor (atat membri, cat si nemembri), UPFR va efectua o simulare tinand cont si de regularizarea anului 2017, iar ulterior, Consiliul Director va analiza si va propune Adunarii Generale a Membrilor UPFR criterii de repartitie imbunatatite pentru anul 2019.

Va multumim,