Ed Sheeran și Kendrick Lamar domină topurile la sfârșit de an 2017

Pe măsură ce se apropie 2018, Billboard.com sărbătorește finalul de an cu topurile anuale

Ed Sheeran este artistul de top al anului 2017, în timp ce “Shape of You” este cea mai bună piesă din Top 100 Billboard Hot 100. În plus, DAMN al lui Kendrick Lamar este albumul Top Billboard 200 al anului 2017.

Pe lângă cei doi artiști, se mai regăsesc în topurile Billboard artiști precum Drake, desemnat cel mai bun artist R&B/Hip-Hop, Sam Hunt cel mai bun artist Country, Imagine Dragons cel mai bun artist Rock care alături de albumul “Hardwired…to Self-Destructal celor de la Metallica domină segmentul rock, Daddy Yankee cel mai bun artist Latino în mare parte datorită succesului enorm pe care l-a avut piesa “Despacito“, The Chainsmokers cel mai bun artist Dance/Electronic, care împreună cu Coldplay au ajuns no.1 în topul HOT Dance/Electronic cu piesa “Something Just like this

Totodată, Ed Sheeran și Beyonce lansează un duet fenomenal, piesa “Perfect” devenind number one în Topul Hot 100! Pentru Ed Sheeran este al doilea number one din carieră în timp ce pentru Beyonce este cel de-al 6-lea (și primul din ultimii 9 ani).

Și nu în ultimul rând, U2 a devenit prima trupă din lume ale cărei albume au reuşit să ajungă pe primul loc în topul american Billboard în patru decenii consecutive.

Trupa irlandeză a ajuns pe primul loc în topul american în anii 1980 cu “The Joshua Tree” (1987) şiRattle and Hum (1988), apoi în anii 1990 cu albumele “Achtung Baby” (1991), Zooropa (1993) şi Pop (1997). A ajuns din nou pe primul loc în topul american în anii 2000 cu albumele How to Dismantle an Atomic Bomb (2004) şi No Line on the Horizon (2009).

U2 a reuşit să plaseze cel de-al optulea album al ei pe primul loc în Billboard 200, luni, după ce materialul discografic Songs of Experience a reuşit să vândă mai multe copii decât liderul de săptămâna trecută al clasamentului, albumulReputation al cântăreţei americane Taylor Swift.