UPFR indeamna societatile comerciale din Timisoara sa foloseasca muzica, dar numai cu licenta

Începând din 8 iunie, inspectorii UPFR desfasoara în Timisoara o actiune concentrata de informare si controlare a utilizatorilor în privinta detinerii licentei din partea UPFR pentru comunicarea publica a muzicii, conform Legii Nr. 8/ 1996 si a metodologiei de aplicare a acesteia. Mesajul informativ al Uniunii Producatorilor de Fonograme din România se adreseaza unitatilor hoteliere, restaurantelor, unitatilor comerciale, supermarket-urilor, cabinetelor medicale, saloanelor cosmetice, organizatorilor de spectacole, transportatorilor, persoanelor fizice autorizate si oricaror unitati economice care folosesc muzica în spatii publice.

UPFR este organismul de gestiune colectiva care colecteaza drepturile conexe ale producatorilor de muzica si le distribuie acestora. Remuneratiile aferente acestor drepturi conexe reintra în circuitul de producere a muzicii, fiind o sursa vitala pentru producerea de noi piese si albume, respectiv pentru lansarea si sustinerea de talente în muzica româneasca. Producatorii de muzica reprezinta o veriga majora în circuitul muzical modern, prin investitiile pe care le fac în promovarea artistilor si a muzicii pe o piata din ce în ce mai aglomerata si competitiva, în care muzica de productie româneasca începe sa aiba succes national si international.

Utilizarea muzicii aduce un plus de valoare spatiilor în care publicul are acces si reprezinta un element important de alegere a unei anumit restaurant sau magazin de catre clienti. Muzica mareste astfel profitul utilizatorilor, prin ambientul atractiv pe care îl creeaza pentru clientii dumnealor. Uniunea Producatorilor de Fonograme din România le multumeste utilizatorilor pentru alegerea de a difuza muzica în spatiile publice, adresându-le concomitent, însa, mesajul de a respecta si recompensa corect munca celor ce produc aceasta muzica.

2010, 7 iunie