Obligație de a raporta către Biblioteca Naționala a României documente cu titlu de depozit legal conf.Legii 111/1995

Stimati membri,

Va aducem la cunostinta ca am primit o adresa de la Biblioteca Nationala a Romaniei prin care ne informeaza ca sunteti obligati sa respectati prevederile Legii Depozitului legal, Legea 111/1995 cu modificarile si completarile ulterioare. Rolul pe care dvs, casele de productie, il aveti in dezvoltarea tezaurului cultural national este complementar si intregeste functia patrimoniala a Bibliotecii Nationale a Romaniei, asigurand astfel pastrarea memoriei culturale nationale.

In consecinta, trebuie sa transmiteti Bibliotecii Nationale a Romaniei categoriile de documente cu titlu de Depozit legal, conform articolului 2:

  1. i) documente in forma electronica, pe urmatorul tip de suport: disc, caseta, videocaseta, CD, DVD si, respectiv, cele pe urmatorul tip de suport: diafilm, diapozitiv, microfilm, microfisa.

Conform articolului 8, alin. 1 se trimit catre Biblioteca Nationala a Romaniei in numar obligatoriu de 6 exemplare urmatoarele:

  1. d) documentele audiovizuale stocate pe discuri, casete, videocasete, CD-uri si DVD-uri,
  2. e) documentele in forma electronica difuzate pe discheta, CD-uri, DVD-uri.

Trimiterea acestor documente se face in maximum 30 de zile de la data aparitiei. Expedierea are caracter obligatoriu. Documentele se trimit cu titlu gratuit si vor fi insotite de un borderou tipizat http://www.bibnat.ro/Depozit-legal-s23-ro.htm.

Pentru mai multe informatii puteti sa contactati:

Serviciul Depozit legal

Biblioteca Nationala a Romaniei

Bd Unirii 22, sector 3, Bucuresti

Tel: 021 310 44 44, 021 314 24 34 /10 47, 0758 114 436.

E-mail: depozitlegal@bibnat.ro

Website: www.bibnat.ro