Rian Cult lanseaza single-ul „Courtney Love”, o adaptare modernă a unui basm autodistructiv

O fire rebelă, provocatoare și nonconformistă, Courtney Love, soția legendarului și regretatului artist Kurt Cobain, a fost catalogată de revista Rolling Stone ca fiind cea mai controversată prezență feminină din istoria rock-ului alternativ.

Rian Cult revine acum cu piesa „Courtney Love, o melodie inspirată din faimoasa poveste de cuplu a celor doi din anii ‘90, reinterpretată într-un basm modern în versuri. Noul single face parte de pe albumul de debut, „EXhibition of a heartbreak”, pregătit de lansare în această toamnă.
„Courtney Love” este o piesă despre dependențele toxice prezente în relațiile nepotrivite, obsesii, drame și false aparențe, care conduc la autodistrugere. Piesa este inspirată din povestea faimoasă a cuplului Kurt Cobain și Courtney Love, care a atins în anii ‘90 apogeul unui romantism autodistructiv.
 
„Courtney Love este un personaj care a trăit toate dramele alături de Kurt Cobain, însă mesajul piesei face referire la toate persoanele toxice care te fac s-o iei razna și vor să pară cine nu sunt doar pentru aparențe.”, spune Rian Cult.

 
EP-ul de debut al artistului, „EXhibition of a heartbreak”, o călătorie muzicală despre procesul de vindecare al unei inimi frânte transpusă în artă. Artistul a făcut pace cu trecutul, însă nu înainte de a împărtăși cu restul lumii o parte din emoțiile resimțite.
 
Fiecare single de pe EP-ul „EXhibition of a heartbreak” reprezintă un vernisaj al emoțiilor și trăirilor tânărului artist din ultima perioadă, reprezentat vizual printr-un editorial realizat de fotograful Valentin Bercea, la Centrul de Terapie prin Artă @atelieropendoors, și o colecție capsulă lansată în colaborare cu Ana Maria Mircea, creatoarea @im.not.an.artist.
 
Rian Cult (Adrian Culețu) este unul dintre cei mai promițători tineri artiști din industria muzicală românească, baterist, producător, vocalist și compozitor de muzică pop.
De origine din Constanța, Rian Cult a crescut ascultând multe influențe rock și hip-hop. Absolvent al Facultății Berklee College of Music din Statele Unite, licențiat în Writing și Producție Contemporană, cu accent pe Compoziție, Rian Cult s-a întors în România pentru a-și împărtăși viziunea pentru o vreme în țara sa natală. A cântat la tobe pentru și cu nume mari în România precum Nicu Patoi, Adrian Ciuplea („Vița de vie”), Mihai Ardelean, Florin Giuglea, Simona Nae etc.
 
Cu un fundal muzical format în ani de studii și sute de ore de repetiții, cariera sa muzicală este în continuă creștere atât la nivel național, cât și internațional. A început ca toboșar, apoi a început să cânte la chitară și voce. În 2018, a început să urmeze o carieră solo de cântăreț, compozitor și producător. Rian a scris muzică pentru artiști de pretutindeni. A început să înregistreze melodii cu artiști din zona Bostonului, precum Tristan Simone, Abram, Kastelo, melodiile reușind să adune aproape 1 milion de ascultări pe platformele de streaming.
 
Rian Cult are mult succes pe platformele de streaming, în special Spotify. Piesa „Sundays In New York” are peste un milion de stream-uri, fiind ascultată din țări precum Brazilia, Mexic, Australia și Statele Unite. Rian Cult scrie acum piese pentru el, se pregătește de lansarea primului EP și produce și înregistrează pentru artiști locali și internaționali de renume.