Rise Against lanseaza „The Ghost Note Symphonies, Vol. 1”

Rise Against lanseaza „The Gost Note Symphonies, Vol. 1”, un material care reuneste versiuni reinterpretate ale celor mai cunoscute piese pe care trupa le-a scris vreodata – incluzand „Faint Resemblance” (de pe albumul „The Unraveling”, 2001), „Audience of One” sau piesa-fenomen „Savior” („Appeal to Reason”, 2008), dar si cateva cantece extrase de pe „Wolves”, album lansat de formatie in 2017, ce a debutat ca #1 in clasamentele Billboard’s Alternative, Top Rock si Hard Rock Albums.

„The Ghost Note Symphonies, Vol. 1” este deja disponibil pe toate platformele digitale si in format fizic, pe CD si vinil.

Rise Against va incepe turneul „Mourning in Amerika” pe 28 iulie, turneu care va debuta cu un concert memorabil la RBC Echo Beach, Toronto. In cadrul „Mourning in Amerika Tour”, trupa va fi insotita si de cativa invitati speciali, AFI si Anti-Flag, care ii vor acompania pe membrii Rise Against in spectacolele de la Coney Island Amphitheatre (Brooklyn, 1 august), Red Rocks Amphitheatre (Denever, 15 septembrie) si Five Point Amphitheatre (Irving, 30 septembrie). Pentru detalii aditionale, fanii sunt rugati sa acceseze http://www.riseagainst.com.

In momentul in care „The Gost Note Symphonies, Vol. 1” a fost anuntat, Kerrang! a prezis ca materialul „Va fi incredibil!” si a catalogat versiunea stripped-down a piesei „House On Fire” ca fiind minunata. In completarea lansarii albumului, Rise Against a facut publice si videoclipurile versiunilor de la „House On Fire” si „Voices Off Camera”. De asemenea, trupa a lansat si clipul piesei „Miracle” – un material a carui varianta originala se regaseste pe „Wolves”.

In vederea producerii „The Ghost Note Symphonies, Vol. 1”, Rise Against s-a intalnit cu Bill Stevenson si Jason Livermore la Blasting Room, in Fort Collins, alaturi de care a inregistrat si cateva dintre albumele anterioare. Membrii trupei – Tim McIlrath (voce/chitara ritmica), Joe Principe (bass), Zach Blair (chitara) and Brandon Barnes (tobe) – si producatorii si-au unit fortele pentru a crea o abordare cu totul si cu totul inedita asupra acestui material discografic.

Acestea sunt cantecele care ne-au facut ceea ce suntem astazi. Versiunile lor stripped-down nu fac decat sa le puna si mai mult in lumina reflectoarelor. In timpul procesului de creatie, ne-am pus intrebari precum: ”, declara Tim McIlrath.

In demersul trupei de a crea „The Ghost Note Symphonies, Vol. 1” s-a alaturat o serie intreaga de artisti, muzicieni care dau culoare clasicei palete instrumentale folosite pana in prezent de Raise Against, prin adaugarea sunetelor de vioara, viola, stand-up bass si ukulele.

Odata cu reinterpretarea trecutului glorios al trupei, Rise Against priveste si spre viitor, dovada stand lansarea single-ului „Megaphone”, al carui videoclip a fost realizat in colaborare cu Indecline, un colectiv artistic activist.

Track Listing – The Ghost Note Symphonies, Vol. 1

1. The Violence („Wolves”)
2. Audience Of One („Appeal to Reason”)
3. Faint Resemblance („The Unraveling”)
4. House On Fire („Wolves”)
5. Like The Angel („Revolutions per Minute”)
6. Miracle („Wolves”)
7. Savior („Appeal to Reason”)
8. Wait For Me („Endgame”)
9. Far From Perfect („Wolves”)
10. Voices Off Camera („Revolutions per Minute”)