UPFR contracteaza servicii pentru monitorizarea radiodifuzarii de fonograme

Incepand cu luna februarie 2019, Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) va utiliza serviciul de monitorizare Vericast din portofoliul BMAT. Aceasta colaborare are ca scop imbunatatirea acuratetii identificarii fonogramelor radiodifuzate pe posturile radio si TV romanesti.

Pe langa furnizarea de rapoarte de monitorizare 24/7 a fonogramelor difuzate, pachetul de informatii va include si rapoarte sub forma de topuri, numar de difuzari pentru artisti, piese muzicale sau posturi radio/TV. Pachetul de servicii va permite totodata producatorilor de muzica si revendicarea fonogramelor proprii din lista de inregistrari difuzate si figurand ca neidentificate in rapoartele de monitorizare, respectiv amprentarea acestor fonograme.

Precizam ca serviciile de monitorizare BMAT contractate de UPFR nu exclud obligatia legala a posturilor de radio si TV de a transmite catre UPFR playlist-urile cu fonogramele radiodifuzate.

Despre BMAT:

BMAT ofera in prezent servicii pentru peste 100 de organisme de management colectiv al drepturilor de autor si conexe din industria muzicala si pentru peste 2.000 de case de productie muzicala si editori din intreaga lume, respectiv monitorizeaza 5.000 de posturi radio si 1.500 de posturi tv in 134 de tari. Compania s-a specializat in serviciile de monitorizare a difuzarii de muzica inregistrata prin serviciul Vericast, acoperind atat cataloagele nationale, cat si internationale. Mai multe detalii despre BMAT aici.