Declara Raportul de Vanzari Digitale

Avand in vedere modificarile criteriilor de repartitie  si modul de aplicare al acestora precum si a prevederilor statutare, va informam ca incepand cu trimestrul 2 2019, 10% din  remuneratiile colectate pentru sursa copie privata se repartizeaza conform rezultatelor Cercetarii de piata la nivel national in functie de sursa care influenteaza utilizarea prin intermediul aparatelor si suporturilor vizate de copia privata.

In acest sens, fiecare producator va raporta trimestrial vanzarile digitale, doar pentru teritoriul Romaniei si doar in moneda RON, obtinute din sursa YouTube si separat din alte surse (Deezer, Spotify Apple Music etc), in format tabelar pana la termenul mentionat in email-ul primit de la UPFR, prin care sunteti anuntati sa depuneti rapoartele de vanzari digitale.

Sumele primite se vor cumula si se va calcula o cota procentuala pentru fiecare producator. In functie de aceste cote se vor calcula sumele cuvenite fiecarui producator in functie de sursa YouTube si alte surse (Deezer, Spotify Apple Music etc).

Pentru a va usura procesul de raportare, va punem la dispozitie un ghid de generare a vanzarilor digitale din sursa Youtube.

Pentru a fi luate in considerare la calculul repartitiei, va rugam sa folositi si sa respectati in declararea veniturilor din sursa digital formatele excel de mai jos si sa le transmiteti impreuna cu declaratia de proprie raspundere, semnata.

Va rugam sa ne transmiteti vanzarile din sursa digital utilizand formularul de mai jos sau prin email la adresa anamaria.purice@upfr.ro.
  Pasi de urmat

  1. Descarca si completeaza declaratia pe propria raspundere (click aici)
  2. Descarca si completeaza raportul de vanzari digitale din sursa youtube (click aici)
  3. Descarca si completeaza raportul de vanzari digitale din alte surse, diferite de youtube (deezer, spotify, tidal etc) (click aici)
  4. Incarca rapoartele si declaratia pe propria raspundere utilizand formularul din stanga.

  Copia privata este o remuneratie compensatorie instituita de Legea Nr.8/ 1996 pe care trebuie să o platească agenţii economici care fabrica sau introduc pe teritoriul Romaniei:
  – suporturi pe care se pot realiza înregistrări sonore sau audiovizuale analogice sau digitale;
  – aparate concepute pentru realizarea de copii analogice sau digitale.

  Afla mai multe despre copia privata AICI.