Evenimente viitoare

Declara Raportul de Vanzari Digitale

Avand in vedere modificarile criteriilor de repartitie  si modul de aplicare al acestora precum si a prevederilor statutare, va informam ca incepand cu trimestrul 2 2019, 10% din  remuneratiile colectate pentru sursa copie privata se repartizeaza conform rezultatelor Cercetarii de piata la nivel national in functie de sursa care influenteaza utilizarea prin intermediul aparatelor si suporturilor vizate de copia privata.

In acest sens, fiecare producator va raporta trimestrial vanzarile digitale, doar pentru teritoriul Romaniei si doar in moneda RON, obtinute din sursa YouTube si separat din alte surse (Deezer, Spotify Apple Music etc), in format tabelar pana la termenul mentionat in email-ul primit de la UPFR, prin care sunteti anuntati sa depuneti rapoartele de vanzari digitale.

Sumele primite se vor cumula si se va calcula o cota procentuala pentru fiecare producator. In functie de aceste cote se vor calcula sumele cuvenite fiecarui producator in functie de sursa YouTube si alte surse (Deezer, Spotify Apple Music etc).

Pentru a va usura procesul de raportare, va punem la dispozitie un ghid de generare a vanzarilor digitale din sursa Youtube.

Pentru a fi luate in considerare la calculul repartitiei, va rugam sa folositi si sa respectati in declararea veniturilor din sursa digital formatele excel de mai jos si sa le transmiteti impreuna cu declaratia de proprie raspundere, semnata.

Va rugam sa ne transmiteti vanzarile din sursa digital utilizand formularul de mai jos sau prin email la adresa anamaria.purice@upfr.ro.
  Pasi de urmat

  1. Descarca si completeaza declaratia pe propria raspundere (click aici)
  2. Descarca si completeaza raportul de vanzari digitale din sursa youtube (click aici)
  3. Descarca si completeaza raportul de vanzari digitale din alte surse, diferite de youtube (deezer, spotify, tidal etc) (click aici)
  4. Incarca rapoartele si declaratia pe propria raspundere utilizand formularul din stanga.

  Copia privata este o remuneratie compensatorie instituita de Legea Nr.8/ 1996 pe care trebuie să o platească agenţii economici care fabrica sau introduc pe teritoriul Romaniei:
  – suporturi pe care se pot realiza înregistrări sonore sau audiovizuale analogice sau digitale;
  – aparate concepute pentru realizarea de copii analogice sau digitale.

  Afla mai multe despre copia privata AICI.

  AMPRENTARE REPERTORIU

  Ce este BMAT Vericast?

  BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

  Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

  Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

  Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

  Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

  Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

  *Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

  Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

  Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

  Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

  In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

  Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

  Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

  UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

  Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

  Program de lucru

  In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

   

  Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

  Va multumim!