Evenimente viitoare

BMAT Music Innovators Logo trick

Sistem inovator din Industria Muzicală

Fondată în 2005 în Barcelona de către un grup de muzicieni și doctori in inginerie acustică, compania BMAT a evoluat de la un simplu hub tehnologic la un sistem complex de monitorizare, bazat pe învățare automată (machine learning), iar în prezent se definește ca un sistem de operare ce interconectează toate entitățile din industria muzicală.

BMAT satisface nevoile tuturor jucătorilor din industria muzicală – radiodifuzori, servicii digitale, societăți de colectare, editori, producători și mulți alții.

despre bmat 2
PRECIZIE DE IDENTIFICARE

Tehnologie avansată de identificare

Monitorizare Radio-TV

0%

99,9% PRECIZIE DE IDENTIFICARE pentru sunete mai lungi de 2 secunde

90-93% PRECIZIE DE IDENTIFICARE pentru muzica de fundal

despre bmat 3

Monitorizare Radio-TV

BMAT colaborează si furnizeaza servicii pentru peste 4.700 de companii din întreaga lume!

BMAT satisface nevoile tuturor jucătorilor din industria muzicală – radiodifuzori, servicii digitale, societăți de colectare, editori, producători și mulți alții.

despre bmat 5
VERICAST BMAT

Conectează toți jucătorii din industria muzicală și amplifică valoarea muzicii

Monitorizare Radio-TV

topic

Conexiunea cu alte companii

Conectarea în platforma BMAT vă ajută să vă sincronizați și să colaborați cu toți clienții BMAT datorită transparenței si abordării globale și obiective!

topic2

Date corecte

Platforma BMAT oferă date complete, actualizate în mod constant de detinatorii de drepturi, parteneri de încredere, fiind supravegheate și verificate meticulos de o echipă de experți.

topic3

Câștiguri mai mari

BMAT își propune să accelereze dezvoltarea industriei muzicale, ajutând companiile de înregistrări și artiștii să prospere. Prin folosirea serviciilor oferite de BMAT sunt optimizate operațiunile în companiile care investesc in muzică și sunt maximizate recuperarea investițiilor prin recunoașterea muzicii utilizate.

VERICAST BMAT

Servicii de monitorizare RADIO-TV pentru Casele de Producție Muzicală și Radiodifuzori

Indiferent dacă investiți în producții muzicale sau utilizați muzică, conectați-vă pentru a vă ușura operațiunile, a vă crește veniturile și a fi în legătură cu toți ceilalți actori de pe piața muzicală!

bmat radiodifuzor producator

Ești producător de muzică?

Utilizând serviciile BMAT poți să crești profitabilitatea având acces la monitorizările unde muzica ta este utilizată! Ai acces la topuri săptămânale și ești în pas cu trend-ul. Analizează market share-ul tău și vezi unde te poziționezi în piață.

Ești utilizator de muzică?

Află cum îți poți reduce costurile și crește veniturile. Optimizează raportarea către organismele de gestiune cu ajutorul REPORTAL RADIO sau TV.
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!