Search
Close this search box.

Declara online Playlist-ul

Vă rugăm respectuos să ne înaintaţi playlist-ul în format electronic cuprinzând operele muzicale radiodifuzate, conform modelului de playlist din tabelul de mai jos (format excel) utilizand formularul de mai jos ori prin e-mail la adresa playlist@upfr.ro sau pe suport CD/DVD prin poştă, însoţit de o adresă semnată şi ştampilată care va certifica, pe proprie răspundere, veridicitatea informaţiilor conţinute de raport.

Vezi tabel declarare playlist (click aici)

În situaţia în care alegeţi să înaintaţi playlistul pe suport CD/DVD, vă rugăm ca acesta să fie cu sesiune închisă de scriere.

Precizăm faptul ca playlistul se înaintează lunar, până la data de 25 a lunii următoare pentru luna anterioară. Acest format permite UPFR identificarea titularilor de drepturi conexe, reprezentând în acelaşi timp, baza corectă de repartizare a sumelor cuvenite fiecăruia dintre aceştia.

De asemenea, vă comunicam faptul că raportarea playlistului, potrivit modelului anterior amintit, este prevazută de art. 162 lit. f) din Legea nr. 8/1996 republicată (M.Of. nr. 489/14.06.2018) si de pct. 10 lit. a) din Metodologia publicata prin Decizia ORDA nr. 216/2011 în M.Of. nr. 470/05.07.2011 pentru posturile de radio si de pct. 9 lit. a) din Metodologia publicată prin Decizia ORDA nr. 133/2012 în M.Of. nr. 520/26.07.2012, pentru posturile TV.
  Pasi de urmat

  1. Descarca si completeaza declaratia pe propria raspundere (click aici)
  2. Descarca si completeaza fisierul de playlist (click aici)
  3. Incarca declaratia si playlist-ul utilizand formularul alaturat.

  Mentionam ca declararea playlist-ului pe suport optic, direct, la sediul UPFR, ramane valabila pentru societatile care nu au posibilitati de accesare a internetului, ambele moduri de declarare fiind acceptate in egala masura.

  Totodata va informam ca puteti declara playlist-ul si prin email la adresa playlist@upfr.ro ca o varianta alternativa. Va rugam sa atasati la email documentele completate (fisierul de playlist si declaratia pe propria raspundere).

  In cazul declararii playlist-ului online, fie prin utilizarea formularului din partea stanga, fie direct pe email, puteti transmite doar fisiere mai mici de 15MB. In cazul in care fisierele vor depasi capacitatea de 15MB, la cerere, va vom pune la dispozitie un cont de ftp.

  Pentru alte nalamuriri, ne puteti contacta la numarul +40.725.525.862 sau prin email la adresa playlist@upfr.ro

  Iti multumim!

  Facebook
  LinkedIn

  Te-ar mai putea interesa

  wpChatIcon
  wpChatIcon
  AMPRENTARE REPERTORIU

  Ce este BMAT Vericast?

  BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

  Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

  Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

  Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

  Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

  Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

  *Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

  Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

  Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

  Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

  In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

  Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

  Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

  UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

  Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

  Program de lucru

  In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

   

  Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

  Va multumim!