Evenimente viitoare

Loading Events
white and gray office rolling chairs

Convocare pentru Adunarea Generală Anuală a membrilor UPFR – 16 noiembrie 2020

16 noiembrie 2020

Stimați membrii

Vă informăm de schimbarea denumirii din UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME DIN ROMÂNIA (UPFR) în UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FONOGRAME DIN ROMÂNIA (UPFR) – ASOCIAȚIA PENTRU DREPTURI CONEXE, începând cu data de 12.08.2020 prin încheierea pronunțată de către Judecătoria Sectorului 2 București, în dosarul nr. 15446/300/2020 (233/PJ/2020) cu specificarea faptului că, în continuare, prescurtarea denumirii uniunii va rămâne aceeași, UPFR.

Având în vedere HG 967/12.11.2020 publicată în M. Of. nr. 1078/13.11.2020 prin care s-a stabilit că începând cu data de 14 noiembrie 2020 se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări și completări prin Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020, prelungită succesiv prin HG nr. 476/2020, HG nr. 553/2020, HG nr. 668/2020 și prin HG nr. 782/2020, HG 856/2020,

Având în vedere Decizia nr. 10944 din data de 01.09.2020, prin care Consiliului Director UPFR a decis ca, în cazul în care Adunarea Generală va fi imposibil de organizat în condiții de siguranță și respectare a sănătății membrilor, dar și în cazul în care numărul legal permis de persoane participante nu va putea fi respectat, Directorul Executiv să propună votarea pe mail a subiectelor rămase de aprobat pentru buna funcționare a uniunii, în conformitate cu art. 9.3 (IV) (și anume: “În situații care comportă urgență și în care decizia tuturor membrilor nu poate întârzia datorită prejudicierii iminente a UPFR sau a membrilor acesteia, la solicitarea scrisă a Directorului Executiv, trimisă la ultimele adrese de corespondență ale membrilor comunicate de aceștia către UPFR, membrii UPFR vor decide în baza voturilor exprimate în scris și trimise către UPFR prin poștă (tradițională, tip curier sau electronică). Procedura va dura 5 zile din momentul solicitării scrise a votului de către Directorul Executiv, decizia luându-se cu majoritate simplă a voturilor primite în acest interval.”).

Subiectele rămase spre votare de către AGA UPFR sunt:

1. Prezentarea raportului consiliului de supraveghere;
2. Prezentarea raportului comisiei permanente speciale privind accesul la informații;
3. Prezentarea declaraţiilor individuale anuale ale membrilor consiliului director, ale membrilor consiliului de supraveghere și ale membrilor comisiei permanente speciale privind accesul la informații;
4. Alegerea cenzorului pentru un mandat de 2 ani;
5. Alegerea a doi membri în consiliul director pe locurile ramase vacante până la expirarea mandatului actualului consiliu director;
6. Alegerea componenței comisiei permanente speciale privind accesul la informații;
7. Aprobarea taxei de înscriere ca membru în UPFR, aprobarea cotizației de membru anuală și a taxei anuale pentru calcularea distinctă a remunerațiilor aferente co-producțiilor.

Distribuie

  • This event has passed.

Details

Date:
16 noiembrie 2020
Event Category:

Venue

UPFR – Pipera Business Tower
Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6E, Sector 2
București, România
+ Google Map
Phone
021.222.20.45
View Venue Website

Organizer

Uniunea Producătorilor de Fonograme din România
Phone
021.222.20.45 /46 /47
Email
secretariat@upfr.ro
View Organizer Website
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!