Evenimente viitoare

Platforma online

myUPFR

UPFR lansează platforma online dedicată Producătorilor de Fonograme și Videograme! De acum totul devine și mai simplu! Declară online repertoriul, vezi informațiile tale financiare și multe altele! Descoperă mai jos ce este myUPFR și care sunt beneficiile utilizării acestei platforme.

bg welcome e1700831963958

Ce este myUPFR?

myUPFR este platforma online dedicată Producătorilor de Fonograme și Videograme, prin care aceștia au acces la repertoriul propriu declarat la UPFR, informații referitoare la sumele generate de fonogramele și videogramele lor rezultate în urma efectuării repartițiilor trimestriale și anuale precum și informații referitoare la difuzările fonogramelor și videogramelor proprii, pe canalele Radio și TV, utilizate în repartiții. Totodata, producătorii au acces la lista fonogramelor și videogramelor în curs de identificare, astfel încât poate revendica, prin update de repertoriu, fonogramele și videogramele pentru care deține drepturile conexe drepturilor de autor.

Beneficii myUPFR

DESCOPERĂ BENEFICIILE UTILIZĂRII PLATFORMEI myUPFR

CONSULTARE REPERTORIU

informații despre repertoriu

Poți vedea oricând care sunt fonogramele și videogramele declarate la UPFR, astfel încât știi oricând care sunt fonograme și videogramele nedeclarate încă.

Accesează platforma

Click pe butonul de mai jos.
Acces myUPFR

ACTUALIZARE REPERTORIU

ACTUALIZARE ONLINE

Pentru actualizarea repertoriului poți depune online declarația de repertoriu simplu și rapid. Platforma analizează automat fișierul transmis, iar în cazul în care detectează erori de completare, primești email cu toate erorile detectate, în vederea corectării acestora.

Accesează platforma

Click pe butonul de mai jos.
Acces myUPFR

date financiare

Informații financiare

Ai acces oricând la sumele generate de repertoriul tău, în urma repartițiilor trimestriale și anuale (regularizare). Poți exporta aceste informații în format excel sau pdf.

Accesează platforma

Click pe butonul de mai jos.
Acces myUPFR

PLAYLIST

Difuzări

Vezi oricând playlist-ul posturilor radio și tv utilizate în distribuții, vezi care sunt posturile unde este difuzat repertoriul tău, și mai ales de câte ori au fost difuzate fonogramele și videogramele tale. Poți exporta aceste informații în format excel sau pdf.

Accesează platforma

Click pe butonul de mai jos.
Acces MyUPFR

fonograme și videograme în curs de identificare

RESTLIST

Ai acces la lista fonogramelor și videogramelor în curs de identificare. În cazul în care observi fonograme și/sau videograme pentru care deții drepturile conexe drepturilor de autor, le poți revendica prin descărcarea listei în format excel, completarea informațiilor lipsă și depunerea unui update de repertoriu.

Ce trebuie să faci pentru a avea acces în myUPFR

Pentru a avea acces în myUPFR trebuie să aveți calitatea de membru al uniunii sau să fiți înregistrat ca producător independent.

Dacă îndepliniți condițiile de mai sus, trebuie să accesați platforma la adresa my.upfr.ro și să apăsați butonul de înregistrare și completați informațiile din formular.

Dupa inregistrare, veti primi un mail de confirmare pe adresa de e-mail utilizata la inregistrare. Dupa confirmarea inregistrarii UPFR va prelucra cererea dvs. in termen de 1-3 zile lucratoare apoi puteti utiliza portalul.

Pentru probleme legate de portalul web ne puteti contacta la adresa repartitie@upfr.ro sau la numerele de telefon 021.222.20.45 /46 /47 /48.

AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!