Evenimente viitoare

Știri

„Bohemian Rhapsody” este cea mai ascultata piesa rock a tuturor timpurilor

„Bohemian Rhapsody”, legendara piesa a formatiei Queen, a devenit cea mai ascultata piesa rock a secolului al 20-lea, cu peste 1,6 miliarde de stream-uri globale.

Initiativa Universal Music Group este cea care a generat acest fulminant succes, prin promovarea coloanei sonore a filmului „Bohemian Rhapsody” pe toate platformele digitale si prin lansarea unor programe experimentale, cu scopul de a aduce in atentia publicului muzica formatiei Queen, la mai bine de 40 de ani de cand acest material a fost inregistrat initial.

Queen Bohemian Rhapsody

In acest fel, „Bohemian Rhapsody”,una dintre cele mai cunoscute piese semnate Queen, lansata in 1975 si extrasa depe albumul „A Night At The Opera”, a ajuns acum sa atinga performanta de a fi ascultata de peste 1,6 miliarde de ori pe principalele platforme de streaming.

596f633b775fa

 Imaginea piesei „Bohemian Rhapsody”este de foarte multe ori asociata cu cea a uneia dintre cele mai importante cantece scrise vreodata. In 2004, piesa a fost introdusa in Grammy Hall of Fame, iar performanta vocala a lui Freddie Mercury e recunoscuta de catre cititorii revistei Rolling Stone drept cea mai buna din istoria muzicii rock.

Bohemian Rhapsody este una dintre cele mai frumoase piese scrise vreodata de catreuna dintre cele mai mari formatii din lume. Suntem mandri sa reprezentam Queen siincantati sa vedem cum piesa are puterea de a inspira noile generatii de fani,chiar si la patru decenii dupa lansarea sa. Felicitarile mele trupei Queen si lui JimBeach (managerul Queen) pentru reusita incredibila, ce va sta acum drept testament altrupei Queen.” – Sir Lucian Grainge,director si CEO al Universal Music.

Piesa „Bohemian Rhapsody”a fost lansata ca single pe 31 octombrie 1975 si a reprezentat primul materialsemnat Queencare a ajuns in Top 10 in Statele Unite, pe cand in Marea Britanie a stat pe prima pozitie timp de noua saptamani, un record la acele vremuri.

AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!