Search
Close this search box.
Știri

Decizii ORDA anulate de Curtea de Apel București

Decizia ORDA nr.72/30.05.2012

Secția Contencios Administrativ și Fiscal din Curtea de Apel București a dispus în dosarul 6295/2/2012, ANULAREA deciziei ORDA nr. 72/30.05.2012, prin care s-a decis plata unui procent de 10% către ADPFR, din sumele colectate pentru producătorii de fonograme din copia privată audio.

Alte informații despre dosar pot fi consultate accesând portalul instanțelor de judecată.

Decizia ORDA nr.22/13.03.2012

Secția Contencios Administrativ și Fiscal din Curtea de Apel București a dispus în dosarul 5102/2/2012, ANULAREA deciziei ORDA nr. 22/13.03.2012, prin care s-a decis plata unui procent de 10% către ADPFR, din sumele colectate pentru producătorii de fonograme din retransmiterea prin cablu.

Decizia ORDA nr.21/13.03.2012

Secția Contencios Administrativ și Fiscal din Curtea de Apel București a dispus în dosarul 5101/2/2012ANULAREA deciziei ORDA nr. 21/13.03.2012, prin care s-a decis plata unui procent de 10% către ADPFR, din sumele colectate pentru producătorii de fonograme din comunicarea publică.

Decizia ORDA nr.133/2012

Decizia ORDA nr.133/2012 publicata in Monitorul Oficial 520/26.07.2012 prin care devine executorie Hotararea Arbitrilor nr.8 din 9 iulie 2012 referitor noua metodologie care se va aplica organismelor TV.

Conform noii Metodologii privind remuneratia datorata artistilor interpreti sau executanti si producatorilor de fonograme pentru radiodifuzarea de catre organismele de televiziune a fonogramelor de comert sau reproducerilor acestora, prin gestiune colectiva obligatorie, noile tarife au fost majorate si au fost introduse minime pentru toate organismele de televiziune.

Decizia ORDA nr. 12/2012
publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 119 din 16.02.2012

Tinand cont de Referatul Directiei registre si gestiune colectiva nr. RG II/1.227 din 9 februarie 2012, in conformitate cu prevederile art. 138 alin. (1) lit. a) si h) din Legea nr. 8/1996 privind

dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere prevederile pct. 3 din Metodologia privind remuneratia datorata artistilor interpreti sau executanti si producatorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor de comert si a celor publicate in scop comercial ori a reproducerilor.

 

wpChatIcon
wpChatIcon
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!