Search
Close this search box.
Loading Evenimentele
oval brown wooden conference table and chairs inside conference room

Convocare pentru Adunarea Generală Anuală a membrilor UPFR – august 2022

25 august 2022
oval brown wooden conference table and chairs inside conference room

25 august 2022 All day

Uniunea Producătorilor de Fonograme din România

021.222.20.45 /46 /47

View Organizer Website

În atenția membrilor Uniunii Producătorilor de Fonograme din România – Asociația pentru Drepturi Conexe (UPFR):

 

Stimați membri,

În urma modificărilor legislative aduse Legii nr. 8/1996 prin Legea nr. 69/2022, publicată în M. Of. în data de 01.04.2022,  organismele de gestiune colectivă au obligația de a-și revizui statutele în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a Legii nr. 69/2022.

 

În baza art. 9.2. (XII) si  art. 9.3. (II), (III) și (IV) din Statutul UPFR în vigoare, prin Decizia 8.746/14.07.2022, Consiliul Director al Uniunii Producătorilor de Fonograme din România – Asociația pentru Drepturi Conexe (denumită în continuare UPFR) supune la vot pentru a deveni Hotărâri ale membrilor UPFR, următoarele modificări statutare:

 • Articolul 3.2 se modifică, în sensul introducerii în categoria drepturilor patrimoniale conexe gestionate de UPFR a  dreptului de comunicare publică prin intermediul unui serviciu online auxiliar și a dreptului de retransmisie (altul decât retransmisia prin cablu);
 • Articolul 10.16 se modifică, în sensul introducerii obligației de publicare pe pagina proprie de internet a declarației individuale anuale a Președintelui-Director General și a membrilor Consiliului Director;
 • Articolul 20.1 lit i) și j) se modifică, în sensul introducerii în categoria modalităților de utilizare a fonogramelor și videogramelor și în categoria surselor de colectare a  comunicării publice prin intermediul unui serviciu online auxiliar și a  retransmisiei (alta decât retransmisia prin cablu);
 • La articolele 3.2, 20.1 lit. i și j, 21.5 A) lit. e) și 21.5 B) lit. b) și 23.5 se înlocuiește sintagma ”retransmitere prin cablu” cu sintagma ”retransmisie prin cablu”;

Toate modificările sus-menționate au fost avizate de către ORDA prin avizul nr. RGII/IES/3257/03.08.2022.

 

Având în vedere modul de votare prin e-mail, odată cu exprimarea votului, vă rog să fiți de acord și cu împuternicirea Directorului executiv de a semna hotărârile AGA în vederea depunerii Statutului modificat avizat la autoritățile competente.

 

Atasat:

 • Proiectul de hotărâri care va sta la baza întocmirii hotărârii adunării generale a membrilor UPFR (deschide);
 • Statutul avizat de către ORDA (deschide);
 • Avizul ORDA (deschide).

Evenimente:

Details

Date:
25 august 2022
Event Category:
Website:
www.upfr.ro

Organizer

Uniunea Producătorilor de Fonograme din România
Phone
021.222.20.45 /46 /47
Email
secretariat@upfr.ro
Website
View Organizer Website

UPFR – Pipera Business Tower

Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6E, Sector 2
București, România
+ Google Map
021.222.20.45
View Venue Website

Distribuie

 • This event has passed.

Details

Date:
25 august 2022
Event Category:
Website:
www.upfr.ro

Venue

UPFR – Pipera Business Tower
Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6E, Sector 2
București, România
+ Google Map
Phone
021.222.20.45
View Venue Website

Organizer

Uniunea Producătorilor de Fonograme din România
Phone
021.222.20.45 /46 /47
Email
secretariat@upfr.ro
View Organizer Website
wpChatIcon
wpChatIcon
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

 • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
 • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

 • – Joi, 1 iunie, inchis
 • – Vineri, 2 iunie, doar online
 • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!