...

Evenimente viitoare

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Convocare pentru Adunarea Generală Anuală a membrilor UPFR – mai 2022

20 mai 2022 All day

oval brown wooden conference table and chairs inside conference room

În atenția membrilor UPFR.

Stimați membri,

În baza art. 9.3. (II) și (IV) din Statutul UPFR în vigoare, va rugam sa aprobati noul Statut UPFR, inclusiv cu aceasta eliminare a paragrafului cu referire la ponderarea jingle-urilor, spoturilor la cablu (pct. 21.5 lit. e) subpunctul II, fata de Statutul deja adoptat de AGA din 26.04.2022.

De asemenea, odată cu votarea acestei modificări de Statut, în acord va trebui făcută modificarea și în Politica Generală de repartiție.

Astfel, vă solicităm și votarea Politicii Generale de repartiție, în sensul elimininării dispozițiilor comune cu privire la ponderarea jingle-urilor, spoturilor la cablu (4.1.5 – Dispoziții comune (I)).

Având în vedere modul de votare prin e-mail, odată cu exprimarea votului, vă rog să fiți de acord și cu împuternicirea directorului executiv de a semna hotărârea AGA în vederea depunerii Statutului modificat avizat la autoritățile competente.

Atașat:

1. Proiectul de hotararari care va sta la baza intocmirii hotararii adunarii generale a membrilor UPFR
2. Statutul avizat de catre ORDA si Avizul ORDA
3. Politica Generala de repartitie modificata in acord cu modificarea statutara (eliminarea dispozitiilor cu privire la ponderarea jingle urilor, spoturilor la cablu (4.1.5 – Dispozitii comune (I))

 

Details

Date:
20 mai 2022
Event Category:

Organizer

Uniunea Producătorilor de Fonograme din România
Phone
021.222.20.45 /46 /47
Email
secretariat@upfr.ro
Website
View Organizer Website

UPFR – Pipera Business Tower

Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6E, Sector 2
București, România
+ Google Map
021.222.20.45
View Venue Website
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.