Search
Close this search box.
ian. 01
1 ianuarie 2025 - 15 februarie 2025

Global Music Report 2019, publicat astăzi de IFPI

Raportul anual Global Music Report realizat de IFPI – representing the recording industry worldwide a fost făcut public astăzi și punctează aspectele importante ale anului 2018 în industria muzicii înregistrate.

Piața mondială de muzică înregistrată a crescut cu 9,7% în 2018, al patrulea an consecutiv de creștere. Cifrele publicate astăzi de IFPI în Global Music Report 2019. Starea industriei arată că veniturile totale pentru 2018 au fost de 19,1 miliarde de dolari americani.

Veniturile din streaming au crescut cu 34,0% și au reprezentat aproape jumătate (47%) din veniturile globale ale industriei de muzică înregistrată, pe baza unei creșteri cu 32,9% a utilizării streaming-ului sub formă de abonament plătit. Un număr de 255 de milioane de utilizatori erau plătitori de servicii de streaming la sfârșitul anului 2018. Creșterea streaming-ului a fost mai mare decât scăderea cu 10,1% a veniturilor generate de muzica înregistrată pe suporturi fizice și decât scăderea cu 21,2% a veniturilor provenind din download.

Frances Moore, directorul executiv al IFPI, a declarat: “Anul trecut a reprezentat al patrulea an consecutiv de creștere determinată de muzica extraordinară creată de artiști incredibili în parteneriat cu oameni talentați, pasionați din cadrul companiilor de discuri din întreaga lume.

“Producătorii de muzică continuă să investească în artiști, în oameni și în inovație, atât pe piețele mature, cât și în zonele aflate în curs de dezvoltare, care beneficiază din ce în ce mai mult de faptul aparțin peisajului muzical global de astăzi.

“Pe măsură ce piețele muzicale continuă să se dezvolte și să evolueze, este imperios necesar ca o infrastructura legală și de afaceri să fie în măsură să asigure faptul că muzica este valorizată în mod corect și că veniturile revin titularilor de drepturi pentru a sprijini următorul ciclu de dezvoltare.

“Continuăm să lucrăm pentru respectarea și recunoașterea drepturilor de autor din industria muzicală în întreaga lume și pentru rezolvarea „diferenței de valoare” prin stabilirea unor condiții echitabile pentru negocierea unor termeni corecți pentru cei care creează muzică. Mai presus de toate, lucrăm pentru a ne asigura că muzica își continuă călătoria globală remarcabilă.

Raportul Global Music Report 2019. Starea industriei publicat astăzi de IFPI include și TOP 10:

  • Global Albums Chart 2018
  • Global Singles Chart 2018
  • Global Recording Artists Chart 2018

Raportul făcut public astăzi poate fi citit aici.

Mai multe informații sunt disponibile in comunicatul IFPI aici.

Distribuie articolul

Facebook
LinkedIn

Categorii

Articole noi

Te-ar mai putea interesa

wpChatIcon
wpChatIcon
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!