Evenimente viitoare

Raportare holograme trimestrul I 2015

Va rugam sa ne comunicati numarul de holograme raportate la ORDA aplicate pe produsele audio continand genurile petrecere/folclor pentru perioada 01.01.2015 – 31.03.2015.

De asemenea in urma sedintei Comisiei Permanente Speciale privind accesul la Informatii, proces-verbal nr. 14729/30.07.2012 s-a recomandat, atasarea la declararea hologramelor a formularului 22 asa cum a fost depus la ORDA (care sa contina si numarul de inregistrare eliberat de ORDA), cat si inserarea unei coloane suplimentare cu privire la societatea care fabrica produsele fizice.

Astfel, informatiile pe care vi le solicitam despre holograme trebuie sa fie trecute intr-un tabel, in care veti completa toate campurile despre (conform modelului de mai jos):

artist, album, numar total holograme aplicate pe copertele respectivului produs (album), numarul hologramelor distruse (daca este cazul) si fabricantul.

Nr.

Crt.

Artist/

Interpret

Album

(Denumire/Titlu)

Numar total

holograme aplicate

pe copertele

respectivului produs

(album)

Tip

produs

(MC,CD, etc.)

Numar

holograme

distruse (daca

este cazul)

FABRICANTUL
1.

In cazul in care nu vom primi nicio declaratie din partea societatii dumneavoastra pana la data de 15.06.2015, vom considera ca nu ati avut vanzari de produse audio continand genurile petrecere/folclor, in perioada 01.01.2015 – 31.03.2015.

Precizam ca adresa prin care ne veti comunica hologramele va fi semnata si stampilata de catre reprezentantul legal al producatorului de fonograme si va fi contine si textul „declar pe propria raspundere numarul urmator de holograme”.

Va multumim

wpChatIcon
wpChatIcon
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!