Stimati Producatori de Fonograme,
IFPI – representing the worldwide industry a demarat incepand cu luna februarie 2020 un studiu economic realizat de Oxford Economics, al carui obiectiv este determinarea amprentei economice pe care o are industria muzicala in cadrul economiei UE.
Acest studiu are ca scop sa evidentieze contributia industriei muzicale la economia UE prin exportul de produse muzicale si prin numarul de locuri de munca pe care aceasta industrie le creeaza.
Tinand cont ca studiul isi propune observarea impactului intregii industrii muzicale, intrebarile sunt adresate mai multor categorii de agenti economici din industria creativa muzicala (motiv pentru care veti observa intr-unul din formulare intrebari si despre aceste categorii, pe care le veti completa doar daca aveti acces la aceste informatii): compozitori, artisti si interpreti, producatori de muzica, manageri de artisti/compozitori/producatori, studio-uri de inregistrare, case de productie, producatori si distribuitori de albume si viniluri, companii independente de distributie digitala, OGC-uri, magazine retail, servicii retail de distibutie digitala a muzicii, promoteri pentru evenimente live, furnizori de servicii pentru promoteri si companii de marketing, agentii de marketing si publicitate.
Date fiind aceste obiective, regasiti in chestionarul de mai jos, doua formulare:
- chestionarul economic propriu-zis (denumit in fisier “Economic Survey”)
- un formular de evidenta, pentru incadrarea intr-o categorie de business (denumit in fisier “Sector mapping”)
Pentru ambele formulare veti gasi doua sheet-uri in excel, cu versiunea atat in limba engleza, cat si in limba romana.
Va rugam ca pentru fiecare formular sa completati doar versiunea in limba engleza si sa il trimiteti direct catre:
- Anamaria Purice, Responsabil Relatia cu Membrii
- Pete Collings, Director
- Andy Logan, Associate Director
Daca aveti intrebari, va rugam sa le adresati catre: Matthew Wheatley
Va rugam sa ne anuntati cand reusiti sa trimiteti acest chestionar, pentru ca noi sa urmarim centralizarea lor. Chestionarele completate pot fi trimise pana cel tarziu pe data de 26 iunie 2020.
Va multumim pentru participarea la acest studiu!