Evenimente viitoare

Știri

Studiu realizat de Oxford Economics sub directa indrumare IFPI – representing the worldwide industry in sprijinul producatorilor de muzica

Stimati Producatori de Fonograme,

IFPI – representing the worldwide industry a demarat incepand cu luna februarie 2020 un studiu economic realizat de Oxford Economics, al carui obiectiv este determinarea amprentei economice pe care o are industria muzicala in cadrul economiei UE.

Acest studiu are ca scop sa evidentieze contributia industriei muzicale la economia UE prin exportul de produse muzicale si prin numarul de locuri de munca pe care aceasta industrie le creeaza.

Tinand cont ca studiul isi propune observarea impactului intregii industrii muzicale, intrebarile sunt adresate mai multor categorii de agenti economici din industria creativa muzicala (motiv pentru care veti observa intr-unul din formulare intrebari si despre aceste categorii, pe care le veti completa doar daca aveti acces la aceste informatii): compozitori, artisti si interpreti, producatori de muzica, manageri de artisti/compozitori/producatori, studio-uri de inregistrare, case de productie, producatori si distribuitori de albume si viniluri, companii independente de distributie digitala, OGC-uri, magazine retail, servicii retail de distibutie digitala a muzicii, promoteri pentru evenimente live, furnizori de servicii pentru promoteri si companii de marketing, agentii de marketing si publicitate.

Date fiind aceste obiective, regasiti in chestionarul de mai jos, doua formulare:

  • chestionarul economic propriu-zis (denumit in fisier “Economic Survey”)
  • un formular de evidenta, pentru incadrarea intr-o categorie de business (denumit in fisier “Sector mapping”)

Pentru ambele formulare veti gasi doua sheet-uri in excel, cu versiunea atat in limba engleza, cat si in limba romana.

Va rugam ca pentru fiecare formular sa completati doar versiunea in limba engleza si sa il trimiteti direct catre:

Daca aveti intrebari, va rugam sa le adresati catre: Matthew Wheatley

Va rugam sa ne anuntati cand reusiti sa trimiteti acest chestionar, pentru ca noi sa urmarim centralizarea lor. Chestionarele completate  pot fi trimise  pana cel tarziu pe data de 26 iunie 2020.

Va multumim pentru participarea la acest studiu!

AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!