Evenimente viitoare

Știri

UPFR a primit Premiul Juriului pentru “Eficienţa cu care colectează şi repartizează banii cuveniţi producătorilor de fonograme” la categoria “Organisme de Gestiune Colectivă”

În cadrul primei editii a Galei Drepturilor de Autor şi a Drepturilor Conexe organizata joi, 15 martie, in Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, au fost premiate companiile, instituţiile si persoanele care au contribuit substanţial la asigurarea promovării şi respectării drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

UPFR a primit Premiul Juriului pentru “Eficienţa cu care colectează şi repartizează banii cuveniţi producătorilor de fonograme” la categoria “Organisme de Gestiune Colectivă”.

10934453

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Distincţia i-a fost înmânată directorului executiv, Mihaela-Alexandrina Scriosteanu care a precizat:

“Va felicit pentru initiativa de a organiza un astfel de eveniment si multumesc (n.juriului) pentru distinctia acordata UPFR-ului care este un organism tanar, infiintat odata cu aparitia Legii dreptului de autor si a drepturilor conexe (…) Cea mai mare provocare a noastra (cand spun noi ma refer la producatori, la echipa foarte bine pregatita si dedicata, la colaboratori) este sa tinem pasul cu ceea ce se intampla in piata si mai ales la transformarile din punct de vedere tehenologic (…)

Multumesc si celorlalte organisme de gestiune colectiva cu care am colaborat, utilizatorilor (fara de care nu am fi fost astazi prezenti aici) si nu in ultimul rand, Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, Inspectoratului General al Politiei Romane si Instantelor de Judecata care, prin interpretarea obiectiva a legii au ajutat la intelegerea si respectarea acestui domeniu creand o jurisprudenta relevanta”.

In cadrul evenimentului a fost premiata si Asociaţia Industriei Muzicale din România pentru “Contribuţia majoră la reducerea pirateriei în domeniul sonor şi audiovisual”.

Juriul care a decis premianţii i-a avut în componenţă pe Viorel Roş (Asociaţia Dreptul Proprietăţii Intelectuale) – preşedinte, Flavius Baias (decan, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti) şi Mihai Acsinte (Chief Legal & Ethics Officer, Groupe Renault România).

AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!