Search
Close this search box.
ian. 01
1 ianuarie 2025 - 15 februarie 2025

Beneficiile membrilor UPFR

Pentru producătorii de muzică care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, UPFR este organismul de gestiune colectivă unde se poate declara repertoriul. Declararea repertoriului reprezintă un element care lucrează în folosul dumneavoastră.

Vă puteţi declara repertoriul la UPFR dacă aveţi calitatea de membru al Uniunii Producătorilor de Fonograme din România, dar şi dacă nu aveţi acest statut.

beneficiile membrilor upfr

Vreți să deveniți membru?

Aplică online!

Vreau să devin membru

Puteţi deveni MEMBRU al UPFR, dacă aveţi calitatea de persoană juridică, persoană fizică autorizată sau persoană fizică, astfel:

      • Faceţi dovada faptului că sunteţi titular de drepturi conexe asupra fonogramelor care apar în playlisturile radio-tv, într-un interval de cel puţin 1 an înainte de depunerea cererii de aderare la UPFR, între două Adunări Generale;
      • Declaraţi către UPFR, în maniera indicată de UPFR, repertoriul propriu de fonograme (citiţi Metodologia de Declarare a Repertoriului);
      • Acordaţi UPFR mandatul gestionării drepturilor de producător, în limitele statutare şi ale Regulamentelor de funcţionare pentru drepturile prevăzute de pct. 3.2 din Statut (citiţi Statutul UPFR);
      • Faceţi dovada, printr-un certificat constatator, că persoana juridică sau persoana fizică autorizată este înscrisă la Registrul Comerţului şi că este în funcţiune.
      • Achitați taxa de aderare în valoare de 4000 RON, precum și cotizația anuală de membru, în valoare de 2000 lei/an, conform Hotararii AGA nr. 5942/23.04.2024

Procedura de aderare la UPFR

Solicitaţi aderarea la UPFR şi alcătuiţi dosarul de acte

Repertoriul propriu (fonograme/videograme) în formatul indicat conform metodologiei de declarare a repertoriului, se poate depune online, prin email către anamaria.purice@upfr.ro sau se poate încarca AICI.

      • Formularul de declarare repertoriu fonograme (descarcă)
      • Formularul de declarare repertoriu videograme (descarcă)
      • Reguli de completare a repertoriului de fonograme / videograme.
      • Dovada achitării taxei pentru aderarea unui nou membru, în valoare de 4000 de lei.

Documente:

UPFR verifică dosarul depus de dumneavoastră.

În cazul în care dosarul este incomplet sau incorect întocmit, vă comunicăm documentele lipsă în termen de 7 zile de la depunere.

Consiliul Director analizează toate dosarele și va decide pentru fiecare solicitant dacă urmează sau nu să devină membru UPFR. În cazul în care Consiliul Director decide că producătorul de fonograme solicitant nu poate deveni membru UPFR, se argumentează și, la cerere, se reia procesul.

Aprobarea aderării este urmată de semnarea contractului de membru și înregistrarea acestuia la UPFR.

Ați devenit membru UPFR!

Un exemplar original al contractului de membru va fi păstrat de către UPFR pe perioadă nedeterminată.

Primiti exemplarul contractului de membru care vă revine.

UPFR menține înregistrări referitoare la corespondența cu dumneavoastră, în calitate de membru.

Cotizația de membru este în valoare de 2000 lei/an, conform Hotararii AGA nr. 5942/23.04.2024

Ai nevoie de alte informații?

wpChatIcon
wpChatIcon
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!