Evenimente viitoare

Știri

Renumitul ziar, Corriere Della Sera face o dezvăluire şocantă: YouTube a recrutat minori pentru pentru a-și susține propriile interese in directivele europene!

Renumitul ziar, Corriere Della Sera face o dezvăluire şocantă:  

YouTube a recrutat minori pentru pentru a-și susține propriile interese în directivele europene!

Articolul descrie modul în care platforma YouTube exploatează minori pentru a-și susține propriile interese, organizând una dintre cele mai mari campanii pe platformele sociale online prin care mobilizează utilizatorii tineri în a combate articolul din noua Directiva de Copyright cu referire la obligatiile pe care YouTube ar urma sa le respecte pentru incurajarea si protectia creativitatii.

Ca urmare a acestei acțiuni, Comisia Europeană a răspuns printr-o postare pe Instagram ca întreaga campanie de dezinformare generată de YouTube exagerează spunand ca articolul 13 ar dăuna libertății de comunicare pe internet și în mod direct și modului în care YouTube își desfășoară activitatea comercială. Dimpotrivă, afacerea YouTube fiind foarte prosperă, aceste măsuri sunt necesare pentru protejarea celor cărora creează. De asemenea, Comisia explica faptul ca este foarte puțin probabil ca platforma Youtube sa nu mai fie disponibilă în Europa ca urmare a acestui articol din directiva, mai ales ca YouTube are suficienta infrastructura pentru a fi tratată la fel ca celelalte companii si poate fi responsabilă pentru acțiunile întreprinse.

Unii dintre utilizatorii intervievați pentru acest articol au declarat că au fost contactați sau scoși la prânz de către oficiali din partea platformei You Tube, care au incercat sa-i convingă despre consecințele “tragice” ale Art. 13 din Directiva de Copyright, tocmai pentru a-i ajuta in campania de eliminare a acestui articol.

Scopul principal al campaniei You Tube este acela de a încetini procesul legislativ în dauna creativitățtii și de a evita adoptarea acestei Directive în mandatul acestei Comisii: „Comisie nouă, viață nouă.”

Întregul articol poate fi consultat (în limba italiană) AICI!

AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!