ian. 01

26 Aprilie 2021, Ziua Mondiala a Proprietății Intelectuale

Azi, 26 aprilie, de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) a ales ca temă ”Proprietatea Intelectuală şi Întreprinderile Mici şi Mijlocii: Ducând ideile voastre către mediul de afaceri”

https://www.facebook.com/wipo/photos/a.287034521368881/5298287076910242

Fie că sunt antreprenori din domeniul proprietății intelectuale, creatori, oameni de știință, etc., fie că sunt cei care folosesc produsele create de primii, toți cei implicați în dezvoltarea domeniului proprietății intelectuale ajută la progresul omenirii.

Creativitatea și inovația au nevoie de suportul companiilor pentru ca ideile să prindă contur si să devină motoare ale economiei.

Companiile de înregistrări pe care le reprezentăm sunt dedicate creării unui mediu durabil în care întreaga comunitate muzicală să poată să crească și să se dezvolte. Investițiile producătorilor de muzică în oameni și în infrastructură, ajută ca tot ceea ce inseamnă creativitate din domeniul muzical sa prindă contur, sprijinind astfel culturile și conectând  creatorii și artiștii într-o mare comunitate muzicală globală.

Pentru ca acest lucru să fie sustenabil pe termen lung și, în special, pentru a sprijini redresarea ecosistemului muzical în urma crizei provocate de COVID-19, mediul politic din România ar trebui să susțină industria muzicală, astfel cum atenționează și OMPI, prin tema propusă în acest an.

Sursa foto: World Intellectual Property Organization/Facebook

__________________________________________
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale a fost instituită de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization) pentru a se sărbători, în fiecare an, începând cu 2001, pe data de 26 aprilie.

Distribuie articolul

Facebook
LinkedIn

Categorii

Articole noi

Te-ar mai putea interesa

wpChatIcon
wpChatIcon
AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

    • Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
    • Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

 

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

 

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos: