...

Evenimente viitoare

Anunțuri pentru producătoriȘtiri

Informare amprentare repertoriu în platforma de monitorizare Vericast (BMAT), în vederea rescanării anului 2023

Vă reamintim pe această cale că, în perioada 01.04.2024 – 30.04.2024, va avea loc procesul de re-scanare a platformei de monitorizare, pentru actualizarea raportului de monitorizare aferent anului 2023, cu toate amprentele încărcate în platformă, inclusiv cu cele ulterior lansării și difuzării acestora pe posturile radio și TV monitorizate.

Vă rugăm să finalizați amprentarea repertoriului propriu până cel târziu la data de 31.03.2024, pentru a putea beneficia de toate difuzările din anul 2023.

!!!FOARTE IMPORTANT!!!

Menționăm că, în cazul în care nu finalizați amprentarea catalogului propriu până la data limită, dacă există difuzări pe posturile monitorizate, din cauza lipsei amprentei, sistemul nu va putea identifica fonograma/fonogramele radiodifuzate, iar repertoriul dumneavoastră nu va genera remunerații!

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, începând cu 01.07.2021, UPFR utilizează rapoartele de monitorizare BMAT în distribuția remunerațiilor colectate.

În acest caz, este important ca repertoriul dumneavoastră să fie amprentat în baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastră, iar pe de altă parte, de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastră, precum și sumele distribuite de UPFR în perioada următoare, în baza acestui repertoriu.

UPFR monitorizează în prezent un număr de 25 canale RADIO și 22 canale TV: lista canalelor.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi încărcate în sistemul de distribuție, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cât mai bună a fonogramelor, vă rugăm să amprentați în baza de date BMAT fonogramele ale căror drepturi le dețineți.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT oferă mai multe soluții, diferențiate în funcție de categoriile și numărul de fonograme, soluții enumerate mai jos:

– Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toți producătorii)
– Amprentare prin FTP (doar pentru producătorii care dețin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandată pentru producătorii care dețin cataloage mari și se poate efectua și prin intermediul UPFR (gratuit) sub condiția ca fiecare producător să pună la dispoziția UPFR fișierele audio și fișierul Excel completat cu metadatele corespunzătoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizează în conturi distincte, în funcție de tipul fonogramei amprentate (fonogramă de comerț sau fonogramă publicată în scop comercial/librărie muzicală). Accesați platforma de amprentare Vericast Upload (click aici). Dacă dețineți ambele tipuri de conturi, autentificați-vă cu contul specific, în funcție de tipul fonogramelor pe care doriți să le amprentați. În cazul în care nu mai cunoașteți datele de conectare, vă rugăm să ne contactați prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

  • Fonograme de comerț] (click aici)
  • Fonograme publicate în scop comercial/librării muzicale (click aici)

Pentru nelămuriri legate de procesul de amprentare, vă rugăm să ne contactați prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numărul 0731.000.432.

AMPRENTARE REPERTORIU

Ce este BMAT Vericast?

BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

*Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

Program de lucru

In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

 

Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

Va multumim!

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.