Repartiția sumelor colectate în perioada 01.04.2021 – 30.06.2021 (videograme)

Prin prezenta, vă comunicăm repartiƫia sumelor incasate pentru retransmiterea prin cablu a videogramelor si repartiƫia remuneratiei compensatorii copie privată videograme realizate în perioada 01.04.2021-30.06.2021 precum si repartitia finala pentru intregul trimestru 1 din 2021.

Structura remunerației repartizate cuvenite societății dumneavoastră și comisionul reținut aferent acesteia sunt ataşate în anexele transmise

Repartiția s-a realizat pe baza regulilor de repartitie din Statutul UPFR si a Politicii generale de repartiție aprobată de către Adunarea Generală a membrilor UPFR.

Retransmitere cablu:

Pentru efectuarea plății, vă rugăm să ne transmiteƫi factura, conform repartiției comunicate prin prezenta adresă, în care să indicați banca și contul bancar.

Remuneratia compensatorie copie privata:

Pentru repartitia compensatorie copie privata videograme nu este necesara transmiterea facturii, plata se va face in contul IBAN, inscris la UPFR.

Având în vedere dispozițiile art. 91 din HG nr. 354/16.05.2018 (M.of. 442/25.05.2018) pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016: “(12) În aplicarea art. 271 din Codul fiscal, titularii drepturilor de reproducere nu efectuează o prestare de servicii, în sensul TVA, în favoarea producătorilor şi a importatorilor de suporturi neînregistrate şi de aparate de înregistrare şi de reproducere de la care organismele de gestiune colectivă a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe percep pe seama acestor titulari, însă în nume propriu, remuneraţii compensatorii pentru vânzarea acestor aparate şi suporturi. Prevederile art. 271 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică pentru colectarea remuneraţiei compensatorii pentru copia privată, aceasta nereprezentând contravaloarea unei prestări de servicii în sfera TVA. Organismele de gestiune colectivă realizează o prestare de servicii în sfera taxei către titularii drepturilor de reproducere, a cărei contrapartidă este reprezentată de comisionul de gestiune reţinut din sumele colectate”

Factura de comision alaturi de nota de compensare a obligatiilor reciproce se regasesc in anexele comunicate.

Pentru orice alte detalii sau informații suplimentare, vă stăm la dispoziƫie.