Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) mulţumeşte DJ-lor pentru interesul crescând de a folosi muzica respectând drepturile de autor şi conexe, conform legii.
Pentru a veni în întâmpinarea DJ-lor persoane fizice, UPFR a încheiat de curând cu ADJPR (Asociaţia DJ-lor Profesionişti din România) Protocolul de colaborare Nr. 15083/ 2010 în baza căruia licenţele specifice DJ-lor emise de UPFR să poată fi solicitate mai simplu şi rapid prin intermediul ADJPR.
Începând cu 2011, DJ-ii persoane fizice membri ai ADJPR pot să obţină două tipuri de licenţă UPFR:
– licenţa de comunicare publică în scop lucrativ (click aici pentru detalii);
– licenţa de reproducere a muzicii în scopul realizării de copii de lucru, care se poate solicita numai ulterior obţinerii licenţei de comunicare publică (click aici pentru detalii).
Prima licenţă oferă dreptul de utilizare de către DJ a muzicii în spaţii închise sau deschise în care are acces publicul, spaţii de tip club, discotecă, restaurant etc. Cea de a doua licenţă permite DJ-lor să facă pe hard, CD/DVD, stick de memorie şi alte suporturi copii de lucru ale pieselor obţinute în mod legal, astfel încât să îşi poată alcătui un playlist personalizat pentru evenimentele la care participă.
UPFR salută colaborarea începută cu ADJPR şi răspunde, şi în acest mod, interesului în creştere manifestat de persoanele fizice pasionate de mixarea muzicii pentru licenţiere în utilizarea fonogramelor.
DJ-ii persoane fizice pot contacta ADJPR utilizând www.adjpr.ro
Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate pot obţine, în continuare, licenţele necesare pentru activitatea de DJ direct de la inspectorii UPFR.