Evenimente viitoare

Upload fisiere neidentificate in curs de identificare  Dupa incarcarea fisierelor veti primi un email automat. Va rugam sa verificati si casuta de spam.

  Pasi de urmat

  1. Descarca si completeaza declaratia pe propria raspundere (click aici)
  2. Descarca si completeaza fisierul de fonograme in curs de identificare (click aici)
  3. Incarca declaratia si fisierul utilizand formularul din partea stanga

  Mentionam ca pentru a va putea aloca piesele identificate de dvs. nu trebuie sa modificati numele pieselor sau artistilor!

  Va rugam ca in fisierele de fonograme/videograme in curs de identificare sa completati pe coloana “LABEL”  (coloana E din fisierul excel; va rugam sa completati DOAR pe aceasta coloana) numele casei de productie pe care o reprezentati, pentru fonogramele ce va apartin.

  Va rugam sa respectati termele limita de returnare a fisierelor, in caz contrar nu vor mai putea fi luate in considerare la repartitia regulata!

  Totodata facem precizarea ca fisierele cu fonograme in curs de alocare nu sunt finale, ci se vor actualiza dupa primirea si incarcarea in soft-ul de repartitie a fisierelor  in curs de identificare prelucrate, returnate de producatori.

  Pentru consultarea fonogramelor/videogramelor in curs de identificare vizitati paginile dedicate:

  Fonograme (click aici)
  Videograme (click aici)

  Pentru consultarea fonogramelor/videogramelor alocate si in curs de alocare vizitati paginile dedicate:

  Fonograme (click aici)
  Videograme (click aici)

  Pentru alte nalamuriri, ne puteti contacta la numarul +40.725.525.862 sau prin email la adresa anamaria.purice@upfr.ro

  Va multumim!

  AMPRENTARE REPERTORIU

  Ce este BMAT Vericast?

  BMAT este companie de renume specializată în servicii de monitorizare a muzicii difuzate de posturile radio și TV (și nu numai, inclusiv alte servicii unde muzica este utilizată în domeniul ambiental), acoperind atât cataloage naționale, cât și internaționale.

  Conform deciziei AGA nr. 9114/23.06 2021, incepand cu 01.07.2021, UPFR utilizeaza rapoartele de monitorizare BMAT in distributia remuneratiilor colectate. In acest caz este important ca repertoriul dumneavoastra sa fie amprentat in baza de date BMAT.

  Pe de o parte, procesul de amprentare este unul gratuit ce presupune un efort minim din partea dumneavoastra, pe de alta parte de el depinde gradul de identificare al repertoriului dumneavoastra cat si banii distribuiti de UPFR, in perioada urmatoare, in baza acestui repertoriu.

  Rapoartele de monitorizare pentru aceste canale vor fi incarcate in sistemul de distributie, iar datele din aceste rapoarte vor fi comparate cu baza de date Repertoriu din gestiunea UPFR.

  Astfel, pentru a avea o identificare cat mai buna a fonogramelor, va rugam sa amprentati  in baza de date BMAT fonogramele ale caror drepturi le detineti.

  Pentru realizarea procesului de amprentare, BMAT ofera mai multe solutii, diferentiate in functie de categoriile si numarul de fonograme, solutii enumerate mai jos:

  • – Amprentare prin Vericast Upload (gratuit, pentru toti producatorii)
  • – Amprentare prin FTP (doar pentru producatorii care detin un abonament Vericast)*

  *Amprentarea prin FTP este recomandata pentru producatorii care detin cataloage mari si se poate efectua si prin intermediul UPFR (gratuit) sub conditia ca fiecare producator sa puna la dispozitia UPFR fisierele audio si fisierul excel completat cu metadatele corespunzatoare.

  Vezi beneficiile utilizarii serviciilor platite Vericast BMAT (click aici).

  Amprentarea se realizeaza in conturi distincte, in functie de tipul fonogramei amprentate (fonograma de comert sau fonograma publicata in scop comercial/librarie muzicala).

  Daca detineti ambele tipuri de conturi, autentificati-va cu contul specific, in functie de tipul fonogramelor pe care doriti sa le amprentati.

  In cazul in care nu mai cunoasteti datele de conectare va rugam sa ne contactati prin email.

  Proceduri de amprentare prin Vericast Upload:

  Pentru nelamuriri legate de procesul de amprentare va rugam sa ne contactati prin email la adresa mihai.lungu@upfr.ro sau telefonic la numarul 0731.000.432.

  UPFR monitorizeaza principalele posturi Radio si TV din Romania. Lista posturilor monitorizate de UPFR poate fi consultata AICI!

  Daca nu ai un cont de amprentare creat, te rugam sa soliciti crearea unui cont prin completarea formularului de mai jos:

  Program de lucru

  In perioada 01.06.2023 – 05.06.2023, activitatea UPFR se va desfasura dupa urmatorul program:

  • – Joi, 1 iunie, inchis
  • – Vineri, 2 iunie, doar online
  • – Luni, 5 iunie, inchis

   

  Incepand de Marti, 6 iunie se revine la programul normal.

  Va multumim!